Belföld

Nem engedik be a Fertő tavi beruházás területére a Párbeszéd képviselőjét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Kocsis-Cake Olivio azt írja, Mészáros Lőrinc egyszerűen kitiltatta.

Mészáros Lőrinc kitiltatott a Fertő tavi beruházás területéről” – ezzel a felütéssel kezdi legutóbbi Facebook-posztját KocsisCake Olivio. A Párbeszéd képviselője még augusztusban fordult a beruházást irányító Sopron-Fertő Zrt.-hez, hogy engedélyezzék a területre való belépését. Mint írja, bár a beruházás a legnagyobb titkok mellett zajlik, bejutni oda szinte lehetetlen, az elmúlt hetekben mégis azt lehet látni a Zrt-hez tartozó Fertő Part nevű Facebook-oldalon, hogy többek mellett vízügyi szakemberek, borászok, vitorlázók, de még táborozó gyerekek is bepillantást nyerhettek a munkálatokba.

Ehhez képest a politikus kérvényét elutasították, az indoklás szerint azért, mert a fejlesztés környezetvédelmi és természetvédelmi kérdéseit kizárólag szakmai szinten kívánják kezelni.

Hát, úgy tűnik, a kisiskolások megnyugtatása után az már nem fér bele, hogy egy egyébként zöld ügyekkel foglalkozó országgyűlési képviselőnek is biztosítsák a bejárást

– fűzi tovább a mondandóját a képviselő, megemlítve, hogy az Országgyűlésről szóló törvény kimondja, az állami szervek kötelesek segíteni a képviselők munkáját, legyen szó akár tájékoztatásról, akár a betekintés biztosításáról.

Mint arról már több ízben beszámoltunk, a magyar állam gigaberuházásba fogott Fertőrákoson, a tó egyetlen olyan helyén, ahol strand kialakítása lehetséges. A projet a kezdetektől heves ellenérzéseket vált ki a legszélesebb körökben, korábban az Unesco is kemény hangvételű levélben követelte az államtól a projekt leállítását. Legutóbb mégsem emiatt érkeztek hírek a projektről, hanem azért, mert kiszámláztak egy családnak 20 millió forintot, miután ledózerolták a nyaralójukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik