Belföld

Jeff Sessions elárulta, Trump miért csodálta Orbánt

Varga Judit / Facebook
Varga Judit / Facebook
Szerinte a határvédelem, bevándorlás ügyében Magyarország hatékonyabb az Egyesült Államoknál.

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden fogadta az Egyesült Államok korábbi igazságügy-miniszterét, főállamügyészét, akiről Facebook-bejegyzésében azt írta, Jeff Sessions kulcsszerepet játszott a Trump-adminisztráció bevándorláspolitikájában.

Kapcsolódó
Varga Judit elmondta, mi a közös Magyarországban és az USA-ban
Az igazságügyi miniszter Donald Trump egykori miniszterét fogadta hivatalában.

Az egykori republikánus szenátor a Magyar Nemzetnek nemcsak ezt erősíti meg, hanem azt is, mennyire tetszik neki ebben az ügyben a magyar kormány kemény kiállása, idézi is Donald Trumpot, aki szerint

a nemzet nem is nemzet, ha nincsenek határai.

Jeff Sessions az interjúban Magyarország történelmi szerepét méltatja a keresztény gyökerek, a nyugati civilizáció védelmében, és úgy véli, a határvédelem, bevándorlás ügyében Magyarország hatékonyabb az Egyesült Államoknál.

Szerinte Joe Biden elnöksége óta romlottak a bevándorlási adatok, a felmérések szerint a demokratákkal sokan elégedetlenek, Donald Trumpnak pedig lenne esélye 2024-ben, ha elindulna újra. A választásokról azt mondja, egyre erősebb meggyőződése, hogy Amerika és Európa is ideológiai válaszút előtt áll, neki tetszik, ahogy a magyar kormány szembeszáll a brüsszeli bürokratákkal.

Trump csodálta ezért Orbán miniszterelnököt, mert együtt érzett a jogaikért kiálló nemzetekkel.

Kapcsolódó
Donald Trump levelet írt Orbán Viktornak
Nagyon barátságos hangnemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik