Belföld koronavírus

A NAV elárverezi azt a Lamborghinit és Bentleyt, amelyekkel tavaly maszkokat osztogattak Győrben

NAV
NAV

Egy Lamborghini, egy Bentley és két Porsche is keresi új gazdáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptemberi árverésén – számolt be az adóhatóság kedden a Facebookon. Mint írták, egy Lamborghini Aventador-t, egy Bentley Continental-t, egy Porsche Panamera Turbo 971-et, és egy Porsche Panamera 971-et hirdetnek meg.

Bár a bejegyzésből nem derül ki, de beazonosítható, hogy arról az ügyről lehet szó, amelyben több milliárd forint áfát csalt el egy Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével. Az adatok szerint a bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket, főként sajtot, csokoládét és kávét. Azokat Magyarországon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább.

A házkutatások során a győri nyomozók luxusautókat, egyebek mellett egy Lamborghini Aventadort és egy Bentley Continentalt, továbbá jelentős összegű készpénzt is lefoglaltak, valamint ingatlanokat és bankszámlákat zároltak. Nem sokkal később az Index írta meg, hogy a luxusautók ugyanazok, amelyekkel egy győri születésű üzletember szájmaszkokat adományozott nagy tételben idősotthonoknak és kórházaknak.

Most ezeket a járműveket lehet megvásárolni: a NAV tájékoztatása szerint a Budapesten tárolt luxusautók makulátlan állapotúak, 3 – 6 évesek, a legtöbbet futott sportautóban sincs még 60 ezer kilométer. A licit szeptember 10-én indul, a legolcsóbb autóra 15 millió forinttól, a legdrágább autóra 47 millió forinttól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik