Belföld koronavírus

Lamborghinis jótevő keltett feltűnést Győrben

A Kisalföld szerint nem kis feltűnést keltett múlt héten Győr utcáin egy Lamborghini, a luxusautót sokan lefotózták, levideózták, a felvételeket pedig megosztották a közösségi oldalakon. A kommentekből derült ki, hogy az autó tulajdonosa nemes célból tért vissza szülővárosába, hogy nagy tételben arcmaszkokat adományozzon idősotthonoknak és kórházaknak.

Az újság megkereste és meg is szólaltatta a budapesti vállalkozót, Istvánt, aki ezúttal egy Bentley-vel hozta a maszkokat.

Mint elmondta, a közösségi médiában hirdetett maszkokat vásárolta fel, egymaga tízezer darabot, hogy szét tudja osztani azokat. Aztán sikerült még néhány támogatót maga mellé állítani, velük közösen összesen húszezer maszkot vett.

„Három hete az Instagram oldalamon hirdettem meg, hogy írjon akinek szüksége van rá, vagy tud olyan helyről, ahol hasznát vennék. (…) Az utóbbi napokban a kórházak helyett inkább az idősotthonokat keresem fel, mert úgy gondolom, ők kevesebb segítséget kapnak. Azt szoktam csinálni, hogy beírom keresőbe, hogy milyen idősotthon van azon a környéken, amerre épp megyek, és azokra a helyekre beadok 200-300 darabot. Győrben és környékén közel négyezret juttattam el az intézményekbe” – mesélte István, aki elsőként azért a győri Petz kórházba ment, mert negyven éve ott gyógyították ki egy életveszélyes tüdőgyulladásból.

A következő napokban pedig 18 budapesti idősotthonban tervezi szétosztani a maradék háromezer maszkját. Ezzel azonban még nincs vége, mert épp talált egy kereskedőt, akitől kedvező áron tud vásárolni, így abból az összegből, amiből korábban ötezret tudott, most húszezer darab maszkot tud beszerezni.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik