Belföld

Hat évet kapott a csepeli buszsofőrre támadó román férfi – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hat év fegyházra ítélte az előkészítő ülésen a bíróság azt a 29 éves román férfit, aki betört egy csepeli házba, majd pár hónappal később egy buszvezetőt is megtámadott.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi átmászott a csepeli ház kerítésén, berúgta a bejárati ajtót, majd olyan erővel homlokon ütötte a bent tartózkodó férfit, hogy az eszméletét vesztve a földre esett. A támadó ezután belülről bezárta a bejárati ajtót, a kulcsot eltette, az áldozatát pedig vízzel fellocsolta és leültette a szobában lévő ágyra. Ezt követően a konyhában magához vett egy kenyérvágó kést, és azzal a fenyegette a férfit, miközben az értékeit követelte.

A sértett nem engedelmeskedett, ezért a támadó kutatni kezdett. Végül 30 ezer forint értékben zsákmányolt pénzt és mobiltelefont, majd elhagyta a helyszínt.

A román férfi pár hónappal később felszállt egy XXI. kerületben közlekedő buszra. A buszsofőr a viselkedése miatt rendre utasította a férfit, mert zavarta a vezetésben. A végállomáshoz közeledve a terhelt újra odalépett a sofőr mellé, aki a végállomáson megpróbálta a férfit leszállítani a járműről. Az elkövető ekkor rátámadt a sofőrre, megütötte, és combon rúgta. A férfi mindkét bűncselekményt beismerte az előkészítő ülésen és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

A bíróság váddal egyezően hat év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, továbbá hat évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, az eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett. A vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik