Belföld

Az atlétikai szövetség nem akarja, hogy politikai futballá váljon a budapesti vb

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) reméli, hogy a 2023-as, budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság nem válik „politikai futballá” – írta a szövetség az ATV Híradójának megkeresésére.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kezdeményezte a vb támogatásának megvonását, mert szerinte a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a Diákvárosról szóló ígéretét.

Az IAAF azt írta:

Megértjük, hogy jövőre választások vannak Magyarországon, és ahogy az lenni szokott, a politikai pártok meghatározzák programjukat.

Az ATV beszámolója alapján a szövetség szerint a budapesti atlétikai vb nagy támogatást kapott a nyilvánosságtól az ajánlattételi eljáráskor, és a szövetség saját megítélése szerint jó párbeszédet folytatott Budapest főpolgármesterével arról, hogy a bajnokságot és a 10 éves fenntarthatósági stratégiánkat összehangolják a magyar főváros környezetvédelmi programjával és ambícióival.

Az IAAF hozzátette: „mindkét területen közös céljaink vannak”. Hozzátették azt is, hogy jól haladnak az előkészületek, és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetői alig várják, hogy 2023-ban megrendezhessék a vb-t Budapesten „és közösen létrehozzunk egy olyan eseményt, amely erős örökséget hordoz és a jövőben fenntartható sportesemények mintájává válik”.

Kapcsolódó
Nem adott határidőt Budapest a kormánynak Fudan-ügyben
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetőjét sem tájékoztatják a szerdai döntésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik