Belföld

Karácsony visszaszólt a luxusjacht-kikötőt emlegető Palkovicsnak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Facebook-oldalán szólt vissza Palkovics László innovációs miniszternek Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, miután a miniszter luxusjacht-kikötőket és luxszusapartmanokat vizionált a kormány által a kínai Fudan-egyetemnek szánt ingatlanokon. Az ügy előzménye, hogy szerdán a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén arról döntött, nem támogatja a 2023-as atlétikai vb rendezését, ha a kormány kitart a Fudan-projekt mellett.

Szerda délután Palkovics, aki kormánybiztosként diszponál a kormány által tervezett kínai Fudan-egyetem beruházása felett, éles szavakkal kommentálta a fővárosi közgyűlés mai döntését. Palkovics a következőket mondta:

Rossz érzésem van, amikor a főpolgármester úr az ország legfejleszthetőbb területéről beszél, talán már nem is Diákvárost, hanem luxus jacht-kikötőket, luxus apartmanokat lát.

Karácsony Gergely a Facebookon a miniszter kommentárjára reagálva többek között azt írta:

Na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika. Palkovics úr, a kínai befolyásszerzésért felelős miniszter, aki már annyifélét hazudozott össze a Fudanról és a Diákvárosról, hogy legutóbbi egyeztetésünkön maga is csúnyán belezavarodott. És most ennek az embernek van képe arról beszélni, hogy a Diákváros helyére mi akarnánk „luxusapartmanokat”, vagy „luxus jachtkikötőket”. Vajon mire gondolhatott?

Karácsony a posztjában azt írta a miniszternek címezve, hogy vissza fogják szerezni a „kínaiak hasznára kiszervezett közvagyont”, és a kínai egyetem helyett a főváros által a fejlesztési területere tervezett Diákváros kollégiumi komplexum fog megépülni „több tízezer magyar fiatal boldogulásáért”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik