Belföld

Hiába kérte a felmentését a kétéves Marcellt halálra verő pesterzsébeti férfi

24.hu
24.hu

Jogerősen is 18 év fegyházbüntetést kaphat az a kegyetlen pesterzsébeti férfi, aki 2018 januárjában gyakorlatilag halálra verte a kétéves nevelt kisfiát, Marcellt. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla hagyja helyben T. István Gábor büntetését.

A férfi élettársi kapcsolatban élt a párjával, Hajnalkával, akinek volt egy kétéves kisfia. A férfi rendszeresen rácsapott a kisfiú fenekére, ellökte magától, vagy behajította a kiságyba. Az egyik januári nap Hajnalka elment otthonról, és az élettársára hagyta Marcellt. Ekkor a férfi egy kerek felszínű keskeny eszközzel bántalmazta a kisfiú nemi szervét és környékét.

A kisfiú nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfi másnap ismét nekiesett a kisfiúnak, amikor az anyuka elment dolgozni és kettesben maradt vele.

A kegyetlen férfi fejbe és mellkason vágta a picit, majd addig ütötte és rázta, amíg a klinikai halál állapotába nem került. A mentősöknek sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de az olyan súlyos koponya és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála a klinikai halál és a kórházba szállítása után meghalt. A férfi legalább 47 sérülést okozott a gyermeknek.

T. István Gábor végig tagadta a bűncselekmények elkövetését, s az utolsó szó jogán is vitatta a bűnösségét és felmentésért, téves jogi minősítés megállapításért, illetve enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség azonban a büntetésének a helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik