Belföld

Gy. Németh Erzsébet: a DK képviselői meg fogják szavazni a vétót

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A főváros betartotta, amit az atlétikai világbajnokság megrendezése érdekében vállalt, a kormány viszont ezt nekifutásból felrúgta, mondta Gy. Németh Erzsébet az ATV Start című műsorában.

A főpolgármester-helyettes emlékeztetett, a fővárosi önkormányzat 2019 novemberében leszögezte: ha új stadiont és atlétikai világbajnokságot szeretnének a fővárosban, annak ára van, egyebek mellett a Diákváros, amelynek a területét a kormány a Fudan Egyetem terveivel jelentősen lecsökkentette.

Elismerte, hogy a főváros számára is előnyös lenne az atlétikai vb, és a sportolók szempontjaival is egyetért,

ugyanakkor nemcsak egész Budapest, de egész Magyarország vesztesége lenne az, ha 500 milliárd magyar adófizetői pénzből megépülne a Fudan Egyetem úgy, hogy ezzel a Diákvárost kiszorítják a területről.

Gy. Németh közölte, a DK képviselői mint legnagyobb fővárosi képviselői csoport meg fogják szavazni a vétót, és vélhetően Karácsony Gergely is így tesz majd. Más frakciók nevében nem kíván nyilatkozni.

Szót ejtett arról is, lépni kell annak érdekében, hogy javuljon a közlekedés a fővárosban, és azt ígérte, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten mindent megtesz majd.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik