Belföld

Sikkasztással vádolják a 15 milliót lenyúló pénzszállítót

police.hu
police.hu

Sikkasztás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség annak a pénzszállító cégnek az alkalmazottja ellen, aki idén májusban csaknem 15 millió forintot lopott el a rábízott pénzkazettákból, majd álrablással próbálta meg leplezni a hiányt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a harmincas éveiben járó terheltnek a bankautomatákban lévő pénzkazetták feltöltése volt a feladata és az anyagi gondjai miatt határozta el, hogy hozzányúl a rábízott összegekhez. Először egymillió forintot vett el, melynek egy részéből rendezte adósságait, a másik részét pedig szerencsejátékra fordította.

Utóbbin nem nyert, ezért úgy döntött, hogy ismét elvesz egymillió forintot az automatákba szánt pénzből, így áprilisáig 14 millió 664 ezer forintot lopott el hat bankautomatából összesen  A férfi a hiány leplezésére álrablást talált ki: május 28-án az egyik nyíregyházi bankautomatába szánt 15 millió forintból előbb a többi automatából elvett és a hiányzó pénzt töltötte vissza, majd a megmaradt 336 ezer forinttal az örökösföldi ATM feltöltésére indult.

Az automata közelében többször is fejen ütötte magát a szolgálati fegyverével, a pénzt pedig szétszórta a helyszínen, majd visszament a gépkocsiban várakozó munkatársához, akinek az állította, hogy kirabolták. A rendőrség fegyveres rablás bűntette miatt rendelt el nyomozást, de később a közel két hétig letartóztatásban lévő férfi részletes beismerő vallomást tett, emellett a teljes kárt is megtérítette a munkáltatójának. Az ügyészség felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kért a férfire azzal, hogy tiltsák el el a pénzszállítói foglalkozástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik