Belföld

A hét távozó traumatológus közül öt visszatért a zalaegerszegi kórházba

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A júniusban felmondott hét traumatológus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik

– erősítette meg az intézmény a 24.hu értesülését.

Mint ismert, bérvita – egész pontosan az ügyeleti díjak – miatt június végén egyszerre hét traumatológus távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórházból, ahol ennek nyomán egy időre leállt a traumatológiai osztály.

Kapcsolódó
Felmondott hét traumatológus a zalaegerszegi kórházban az ügyeleti díjak miatt
Az intézmény bérzsarolásnak nevezte a felmondott orvosok követelését, és azt hangsúlyozza, hogy bruttó kétmillió forintnál többet kerestek áprilisban.

A komolyabb ellátásra, műtétre szorulókat három másik intézménybe, a több mint 50 kilométerre lévő nagykanizsai és szombathelyi, valamint a 130 kilométerre található kaposvári kórházba szállították a mentők.

Nem sokkal az orvosok távozása után kiderült, hogy a pécsi egyetemről sikerült főorvost találni, aki újraszervezte az osztályt, amely augusztus 1-től újra működik. A kórház akkori közleményéből az nem derült ki, hogy az újraszerveződött traumatológia hány orvosból áll, illetve hogy honnan érkeztek orvosok a zalaegerszegi kórházba.

Az intézmény arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy a visszatérő orvosok között van-e Szekér Zoltán korábbi osztályvezető főorvos, azt azonban elárulták, hogy a visszatérő orvosokkal külön bérmegállapodás nem született. Hozzátették, a traumatológián az orvosi team folyamatosan bővül: „a korábbi stagnálás helyett jövőbemutató fejlődés indult el az osztály életében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik