Belföld

Hőség, felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetéseket

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hétfő reggelig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ott több helyen zápor, zivatar is várható. Ez a felhőtömb a csapadékával lassan elhagyja az országot, és a nap nagy részében napos idő várható kevés felhővel – írja a Kiderül. Késő délután, este megérkezik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere: először a Dunántúlon, később keletebbre is várható zápor, zivatar. A déli szél estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között valószínű, a Fertő térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek. Késő este 20, 31 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több keleti járásra is riasztást adott ki zivatarok miatt. A riasztás az aktuális és a várhatóan néhány órán belül bekövetkező időjárási jelenségekre figyelmeztet.

met.hu

Minden magyar megyére figyelmeztetéseket adtak ki. Hőség miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyén kívül az egész országban első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

met.hu

Zivatarok lehetséges előfordulása miatt eldő- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki:

met.hu

Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Pest, Veszprém, Fejér és Nógrád megyére felhőszakadások miatt is:

met.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik