Belföld

Lánya buktatta le a robbanószerarzenált rejtegető örkényi férfit

police.hu
police.hu

Családi balhé miatt bukott le az az örkényi férfi, aki kisebb robbanószerarzenált zsákmányolt egy lakatlan épületből a testvérével. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ugyanis egy apa lány között kialakult veszekedéshez vonultak ki vasárnap este.

A kedélyek lecsillapítása után a nő elárulta a járőröknek, hogy az apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva. Ott volt, ahol mondta, egy szövet táskában több kisebb szatyor, benne lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyag.

A rendőrök lezárták a helyet, majd erősítést és tűzszerészeket kértek a címre, közben pedig visszatartották, majd előállították a 48 éves apát. Többeket kikérdeztek, adatokat gyűjtöttek, majd elfogatóparancsot adtak ki a férfi öccse, a 39 éves Lakatos Iván ellen. A gyanú szerint ők ketten hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszíni szemle alkalmával lefoglalt, megszámolni is órákba telt gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert.

A tűzszerészek lépésről lépésre, centiről centire kellett, haladjanak a mindenféle lim-lommal, telepakolt melléképületben, nem tudhatták, mi alatt, miben mit találhatnak. Több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd áttelepültek arra az évek óta lakatlan, szeméthalmokkal tele hernádi tanyára, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják. A 48 éves férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat. A bíróság elrendelte a letartóztatását.

A rendőrség azt kéri, hogy aki a képen látható szökésben lévő Lakatos Iván jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 számon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik