Belföld

Beszámítható az egyik áldozata karját csonkoló diósdi kettős gyilkos

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a fiatallal szemben, aki tavaly áprilisban egy fejszével agyonverte a lakótársait Diósdon. Z. Józsefet tavaly januárban fogadta be sajnálatból a ház tulajdonosa. A 49 éves férfi, 65 éves ismerőse és Z. József is italozott, és az egy fedél alatt élést gyakran tarkították veszekedések.

Az akkor 18 éves Z. József haragudott az őt – állítása szerint – korábban bántalmazó ismerőseire, ezért az egyik éjjel magához vett egy 17 cm élhosszúságú fejszét, majd felébresztette az alvó házigazdát, és 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját.

Ezután átment a másik szobába, felkeltette a 65 éves lakótársat, majd 4-5 fejszecsapással őt is agyonverte. Mindkét áldozat a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe.

police.hu

Tettét követően Z. József elsétált a közeli benzinkútra, alkoholt, csokoládét és energiaitalt vásárolt, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy halálra verte a két lakótársát. A riasztott rendőri egységek a helyszínen elfogták. Z. József nem tett vallomást a kihallgatása során.

A gyanúsított bántalmazására vonatkozó állítását az elvégzett orvosi vizsgálat nem támasztotta alá, testén nem fedeztek fel bántalmazásból származó külsérelmi nyomokat, és elváltozásokat.. A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint Z. József beszámítható, magatartására rossz személyiségfejlődés és antiszociális magatartás jellemző, bosszú által vezérelt cselekménye direkt, sivár és előre megtervezett volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésekkel gyanúsított férfi ügye.

Kapcsolódó
Bosszúból verte agyon lakótársait a diósdi kamasz - frissítve
Csonkolta egyik áldozata karját a 18 éves fiú. Elrendelték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik