Belföld

Egy üveg borért törte el a 81 éves nő gerincét a tíz évvel ezelőtti kovácsvágási gyilkos

police.hu
police.hu

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan végzett egy 81 éves kovácsvágási asszonnyal tíz évvel ezelőtt.

A férfi egy albérletben élt a családjával, rendkívül szegényes körülmények között. Alkalmi munkákat vállalt, de italozó életmódja miatt állandó pénzügyi nehézségei voltak. A helyzetet úgy gondolta megoldani, hogy a faluban egyedül élő 81 éves asszonytól szerez pénzt, azt tervezte, hogy kirabolja, ha kell, megöli őt.

2011 januárjában egy este elment a nyugdíjas házához, majd amikor elsötétedett az ingatlan, letépte a szúnyoghálót és az ablakot benyomva bemászott a lakásba és értékek után kutatott. A zajra azonban az idős nő felébredt, mire a férfi azonnal rátámadt. Ököllel leütötte, majd tovább verte a földön, végül pedig megragadta a nyakát és a fejét hátrafeszítve eltörte a gerincét.

Ezután gyertya fényénél kutatott tovább, de semmilyen értéket nem talált, végül csak egy üveg bort vitt magával. Otthon a véres ruháját a tűzhelyben elégette, a bort pedig megitta. Az ügyészség életfogytiglant kért a brutális gyilkossággal vádolt férfira.

A bűncselekménnyel korábban egy másik férfit vádoltak. A Miskolci Törvényszék 2014 októberében 18 év fegyházra ítélte a férfi, de ezt a táblabíróság hatályon kívül helyezte, és végül bizonyítottság hiányában felmentette a férfit. Az ügy mostani vádlottját tavaly novemberben fogták el, miután lebuktatta a DNS-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik