Belföld

Újabb 12,5 évet ülhet börtönben Marian Cozma gyilkosa, a nevet változtatott Sztojka Iván

MTI / Krizsán Csaba
MTI / Krizsán Csaba

Összesen tizenkét és fél év fegyházbüntetés várhat a korábban a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt – mára nevet változtatottSztojka Ivánra, akit első fokon ismét súlyos vádak miatt ítéltek el.

A Magyar Nemzet cikke szerint a jó magaviselete miatt – büntetése harmadolása után – 2018-ban 9 év 5 hónap fegyházbüntetés után szabadult férfit emberkereskedelem és pénzmosás miatt ítélték el ismét, első fokon 8 és fél évet kapott. Ha jogerőre emelkedik a büntetés, hozzáadódik az a négy év, amit elengedtek neki az előző bűncselekményből.

A vádirat lényege szerint Sztojka mintegy húsz éve ismeri az ügy sértettjét, akivel szabadulása után vette fel ismét a kapcsolatot. Később hamis biztonságérzetet keltve és közös jövőt ígérve a nőt prostitúcióra kényszerítette, majd napi szinten kérte számon a bevételt. A vád szerint jelbeszéddel kommunikáltak, amelyben a „Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak. A kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem mellett a vádiratban a pénzmosásra való felbujtás is szerepelt.

Az időközben S. István néven élő vádlott tagadja az ellene felhozott vádakat, a bíróság előtt azzal érvelt, nem kényszeríteni, hanem épp ellenkezőleg, lebeszélni akarta barátnőjét a prostitúcióról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik