Belföld

Nyolc és fél évet kapott Marian Cozma korábbi gyilkosa emberkereskedelemért

police.hu
police.hu

Nyolc és fél év fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék S. I.-t emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt. A férfi az a korábban nevet változtató Sztojka Iván, aki részt vett a veszprémi kézilabdázó Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában.

Az emberölés miatt 13 év 10 hónapra ítélt férfinek megszüntették a feltételes szabadságra helyezését is. Ez azt jelenti, hogy S. I.-nek a büntetéséből hátramaradt éveket is le kell majd ülnie.

A férfi felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó nővel, akitől elvette a  jövedelmét. A másod- és harmadrendű vádlottak bankkártyás tranzakciókkal segítették az elsőrendű vádlottat. A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1 millió 399 ezres vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá határozott arról is, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól.

A főügyészség a három elítélt vonatkozásában a bűnszervezeti elkövetés megállapításáért, és súlyosabb büntetésért, a negyedik vádlott tekintetében pedig a bűnösség megállapításáért és az indítványozott büntetés kiszabásáért fellebbezett Az ítélet nem jogerős, S. I. korábbi nevén Sztojka letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig , de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartották.

Kapcsolódó
Nevet változtatott Sztojka Iván
A Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt férfi a vezeték- és a keresztnevét is megváltoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik