Belföld

Megnyitották a Budapest Pride Fesztivált

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ma este, június 25-én hivatalos megnyitóval kezdetét vette a 26. Budapest Pride Fesztivál, olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, az idei szlogen, a „Vedd vissza a jövőd!” rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus) adható válasz fontosságára.

A minket övező kaotikus és félelmetes valóságra sokan szorongással, míg mások egyre fokozódó apátiával reagálnak. A Budapest Pride csapata hisz abban, hogy a társadalmi problémák megoldására a közösségi válasz a megoldás, az alulról szerveződő kezdeményezések és az egymás ügyeit segítő, rendszerkritikus civil összefogás. Idén immár harmadik éve egy hónapos a Budapest Pride Fesztivál, melynek ideje alatt több mint 50 szervezet és magánszemély csaknem 100 programján vehetnek részt az érdeklődők Budapesten és más nagyvárosokban egyaránt

– írták.

A fesztivál lezárásaként július 24-én szombaton rendezik meg a Budapest Pride Felvonulást. A gyülekező 14 órakor kezdődik, a menet 15 órakor a Madách térről indul, majd a Tabánba érkezve Civil Faluval, beszédekkel, zenével ér majd véget a rendezvény.

A szervezők idén is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felvonuláshoz a menet teljes hosszában, bárhol be lehessen majd csatlakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik