Belföld

Csaknem 12 évet kapott az óbudai kisiskolásokat molesztáló gondnok

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a szexuális erőszakkal vádolt 62 éves L. Tibort, aki négy éven át molesztálta a gyerekeket az egyik óbudai általános iskolában.

A férfi portásként, majd kertész-karbantartóként és gondnokként dolgozott az iskolában. Emellett futball- és zsonglőredzéseket is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi 2015-től 7 és 11 év közötti lányokat vett rá, hogy az általa szervezett edzések alkalmával a kazánházban, a jelenlétében öltözzenek át, illetve az óraközi szünetekben minél többször látogassák meg.

Ezen alkalmakkor a kislányokat testszerte, ruhájuk alá nyúlva simogatta, puszilgatta, s minél közelebbi testi kontaktust igyekezett kialakítani velük. A férfi a nyári táborozások alkalmával is hasonlóan viselkedett a felügyeletére bízott lányokkal.

L. Tibor már a tavaly novemberi előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tett. A bíróság ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakban, négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésében és folytatólagosan elkövetett szeméremsértésben is bűnösnek találta.

Az elsőfokú bíróság  11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás és tevékenység végzésétől, ahol 18. életévet be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, vagy ilyen személlyel hatalmi, illetve befolyási viszonyba kerülne. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője is enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla azonban helybenhagyta a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik