Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a 94 éves érdi nőt halálra gyógyszerező férfira

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal az Sz. Kálmánnal szemben, aki először a bizalmába férkőzött egy 94 éves asszonynak, majd halálra gyógyszerezte, hogy megszerezze a házát és a vagyonát.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség tényleges életfogytiglant és tíz év közügyektől eltiltást kért a terheltre azzal, hogy ha beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalásról, akkor 25 év múlva lehessen leghamarabb szabadságra bocsátani feltételesen. Hozzátette, ez eddig nem történt meg, mert a vádlott tagadta, hogy bármi köze is lenne az idős asszony halálához.

Sz. Kálmán egy felújítási munka során ismerkedett meg az idős asszonnyal bő két évvel ezelőtt. A férfi a nő bizalmába férkőzött, majd titokban többféle nyugtatót és altatót kezdett adagolni neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően a gyógyszerek miatt befolyásolt állapotba került idős hölgyet rávette, hogy engedje át neki használatra érdi házát. Később pedig aláíratott vele egy öröklési szerződést is ezen házról és egy másik ingatlanról is.

Kapcsolódó
Házáért, gyógyszerekkel ölte meg a 94 éves nőt 
Sz. Kálmán majdnem tökéletes bűncselekményt követett el. 

Miután a jó idő beköszöntével a nyugdíjas – korábbi szokásának megfelelően – kiköltözött az érdi házba, ott az elkövető tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására az asszony erősen legyengült és egyensúlyzavarai is keletkeztek. 2019 júliusának végén egy éjszaka az érdi ingatlanban az igen idős nő – a gyógyszerek miatt kialakult állapota miatt – elesett, bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

Az elkövető másnap megtalálta a holttestet, az ágyra fektette és magát az elhunyt unokájának beállítva bejelentette a halálesetet. Mivel külsérelmi nyom nem keletkezett az asszony testén a kiérkező mentősöknek és orvosnak, mint hozzátartozó úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig az elkövető családja azonnal birtokba is vette az áldozat hátrahagyott házát.

A cselekményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai derítették végül fel. A Pest Megyei Főügyészség életfogytiglant kért az előre kitervelten, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik