Belföld

Házáért, gyógyszerekkel ölte meg a 94 éves nőt 

Sz. Kálmán majdnem tökéletes bűncselekményt követett el.

A rendőrség két éve nyomozott a 94 éves nő halála miatt. Az asszony egy budapesti társasházban élt, egy lakásfelújításnál ismerte meg Sz. Kálmánt, aki anyagi haszonszerzés céljából későbbi áldozata bizalmába férkőzött – írta a police.hu. A férfi rendszeresen látogatta, ajándékot, virágot, élelmiszert vitt az egyedül élő asszonynak, aki megmutatta érdi nyaralóját is neki.

A férfinek, a megalapozott gyanú szerint azért, hogy a nő életét megrövidítse, házát megszerezze, az asszony tudta nélkül hosszabb időn át altatókat és nyugtatókat adott neki. Az idős nő gyógyszeres befolyásoltság alatt kötött először egy birtokbavételi, majd egy öröklési szerződést. A férfi vállalta, hogy az asszonyt élete végéig gondozza, ha ráhagyja érdi ingatlanát, ahol 2019 nyarától többször aludt is.

Az egyébként jó egészségnek örvendő, önellátásra is képes idős nő egészségi állapota a gyógyszerek hatására gyorsan romlani kezdett. Lefogyott, nehezen járt, zavartan viselkedett. 2019. július 30-ára virradó éjszaka érdi házában, a gyógyszerek miatt kialakult egyensúlyzavara következtében elesett, súlyos sérüléseibe belehalt.

Sz. Kálmán július 30-án reggel a mentőszolgálat segélyhívóján bejelentette, hogy nagymamáját holtan találta. Mint az elhunyt hozzátartozója a halottvizsgálatot végző orvostól a boncolás mellőzését kérte, majd a halotti bizonyítvány kiállítása után intézkedett a sértett eltemettetéséről is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)  a Nemzeti Védelmi Szolgálat  feljelentése alapján 2019. november 7-én rendelte el nyomozást emberölés miatt, ismeretlen tettes ellen. A gyanúsítottat 2020. június 3-án, Érden fogták el, azóta letartóztatásban van.

A férfi a bűncselekményt tagadta, de kiderült, korábban is többször követett el egyedül élő, idős emberek sérelmére bűncselekményeket haszonszerzés céljából, az érdi nő halála után is próbált újabb időseket behálózni. A rendőrség az ügyet átadta a nyomozás felügyeletét ellátó Pest Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik