Belföld

Tíz év fegyházra ítélték a tarnamérai csecsemőgyilkost

police.hu
police.hu

Tíz év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte az Egri Törvényszék azt 37 éves H. Anitát, aki tavaly június közepén egy bokros részen megszülte, majd sorsára hagyta az újszülött kisfiát Tarnaméra közelében. A csecsemő ellátatlanság miatt rövid időn belül meghalt.

A halmajugrai nő már 16 éves kora óta dolgozott prostituáltként külföldön és belföldön egyaránt, és az elmúlt húsz évben is többször teherbe esett. Korábban azt mondta, hogy négynél is több gyermeket szült, ám ebből csak három van életben. Őket a rokonok vették gondozásba, s az anyjuk nem is tartotta velük a kapcsolatot.

Másfél évvel ezelőtt a nő ismét várandós lett, de nem vett részt az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon és a terhesgondozáson sem. Az ominózus éjszaka tolófájdalmai voltak, erről azonban nem szólt senkinek. Kiment a település határában fekvő mezőgazdasági területre, ahol a kora hajnali órákban világra hozta 2.75 kg súlyú életképes fiúgyermekét.

Ezt követően azonban az újszülöttet nem látta el, hanem paladarabokkal letakarta a földön hagyott mezítelen gyermeket, majd hazament. A magára hagyott újszülött az ellátatlanság következtében rövid időn belül életét vesztette. A rokonok látták H. Anitán, hogy szült és megkérdezték tőle, hogy hol van a baba. De ő azt állította, hogy elvitte Gyöngyösre, és betette a kórház előtti inkubátorba. A rokonok felhívták a kórházat, és így derült ki, hogy nem raktak csecsemőt az inkubátorba. A rokonok pedig ezt követően értesítették a rendőröket.

H. Anitára tíz év fegyházat kért az ügyészség arra az esetre, ha mindent beismer és nem kér tárgyalást. A nő már a mai előkészítő ülésen mindent beismert,é s lemondott a tárgyalás jogáról is. Az Egri Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően tíz év fegyházra ítélte a nőt, azzal, hogy a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadságra leghamarabb feltételesen.

A bíróság megszüntette a nő kiskorú gyermekei fölött gyakorolt szülői felügyeleti jogát, és kötelezte az elkövetőt a felmerült bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az asszony és védője három munkanapot tartott fenn a nyilatkozattételre.

Kapcsolódó
Jogerősen 13 évet kapott az újszülött kisfia fejét és karjait levágó H. Mónika
Először a mentőállomásra ment, de aztán visszafordult, és végzett a csecsemőjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik