Belföld

Tagadja tettét a Pócs Jánost megfenyegető zenész, letartóztatták

PÓCS JÁNOS FACEBOOK-OLDALA
PÓCS JÁNOS FACEBOOK-OLDALA

Letartóztatta a Szolnoki Járásbíróság azt a csoportosan elkövetett garázdasággal és más bűncselekményekkel gyanúsított 35 éves mulatós zenészt, aki megvert egy többgyermekes apát Jászapátiban, és megfenyegette Pócs János fideszes képviselőt.

Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyezően rendelte el a ggyanúsított letartóztatását. Hozzátette, a férfi nem ismerte be a bűnösségét, és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a jászapáti férfi által lakott családi házból igen hangosan szólt a zene. Ez zavarta az egyik szomszédját, aki emiatt bejelentést tett a helyi rendőröknek.

A bejelentő a rendőrőrsről hazatérve, az utcán összefutott szomszédjával, s arra kérte, hogy halkítsák le a zenét. Erre a megszólított férfi és a több fős társasága rátámadt a a családapára, majd többször megütötték és megrugdosták. Eközben a zenész azzal fenyegette a férfit, hogy megöli, és rágyújtja a házát.

Kapcsolódó
Verekedés Jászapátiban: megfenyegették Pócs Jánost
Fokozottabb rendőri intézkedést kért, miután az egyik szomszédot megverték. 

A megtámadott férfinek sikerült bemenekülnie háza udvarára, azonban a gyanúsított és társai a kerítést megrongálva követték őt az ingatlanba, és tovább verték. A támadók csak akkor távoztak az udvarról, amikor a megvert férfi felesége közölte velük, hogy kihívta a rendőrséget. Közben Pócs János képviselő is a helyszínre érkezett, de őt is megfenyegették, meg is nevezte a mulatós zenészt.

A megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a veszélye a súlyosabb sérülésnek is. A zenész és társai a kerítés megrongálásával 450 ezer forintos kárt okoztak a megvert férfinek.

A járási ügyészség azért indítványozta a korábban erőszakos bűncselekmény miatt büntetett férfi letartóztatását, mert fennállt a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, illetőleg újabb hasonló bűncselekményt követne el szomszédja ellen. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az indítvánnyal és letartóztatta a zenészt. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik