Belföld

Sajnálatból befogadta a volt sógorát, örökre bánni fogja

police.hu
police.hu

Pénzt akart kivenni trezorjából az a turai férfi, aki hétfőn azzal szembesült, hogy a páncélszekrénye üres, és nyoma sincs a megtakarításainak. Holott két héttel korábban még hiánytalanul hevertek ott a bankók.

A férfi feljelentést tett a rendőrségen, a kárát pedig több mint másfél millió forintban jelölte meg és említést tett a volt sógoráról. Az idős férfit ugyanis tavaly sajnálatból befogadta, ő pedig többször is segédkezett neki a ház körül, többek között a trezor beszerelésekor. A hónap elején azonban se szó se beszéd otthagyta őket.

Kiderült, hogy V. Gyula egészen a Békés megyei Zsadányig utazott, ezért elfogásához a helyi rendőröket riasztották, akik hétfő délután meg is találták a település egyik utcáján, majd Gödöllőre vitték.

V. Gyula beismerte a terhére rótt bűncselekményt a kihallgatása során. Vallomása szerint nem emlékszik rá, hogy pontosan mikor vette magához a széfben talált egymillió forintot és kétezer eurót, de többször kellett próbálkoznia a trezor kinyitásával. Elmondása szerint két napon keresztül ütögette a kódokat, mire kinyílt és hozzáfért a vaskos borítékokhoz.

Ezután összepakolta holmiját és lelépett. Busszal Hatvanba, majd Gyulára utazott, a zsákmányát pedig főként italra költötte. Zsadányba érve is evésre és ivásra használta fel a lopott bankjegyeket, hol egy ismerősnél, hol pedig az erdőben aludt. Állítása szerint mindennap berúgott, de fogalma sem volt, hogy hová tűnhetett a pénz és mennyit költött. A rendőrök egy fillért sem tudtak lefoglalni tőle, mindet felélte. A gödöllői rendőrség lopás gyanúja miatt folytatja le az eljárást V. Gyulával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik