Belföld

Letartóztatták Tóth Csabát: 870 milliós költségvetési csalással gyanúsítják a társaival

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság Tóth Csabát, akit hétfőn hajnalban vett őrizetbe több társával együtt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy egy 500 millió forintot meghaladó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult ügyben négy személynek rendelték el ma a letartóztatását. Hozzátette, a végzés a fellebbezések miatt nem végleges.

Értesüléseink szerint az egyik letartóztatott személy Tóth Csaba, aki már több, mint két évtizede biztosít futballmérkőzéseket. Kerestük a NAV-ot is az ügyben, de azt a választ kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyről nem hozhatnak nyilvánosságra részleteket.

A Fővárosi Törvényszék későbbi tájékoztatása szerint a bűnszervezetben működő terheltek 2019 januárja óta egy hierarchikusan felépített, konspiratívan szervezett, többszintű céghálózatot működtettek abból a célból, hogy mentesüljenek a vagyonvédelmi szolgáltatások nyújtása kapcsán keletkező áfa-fizetési kötelezettségek alól.

A rendelkezésre álló adatok alapján több mint 870 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek. A gyanút az adóbevallások, az adóhatósági alapadatok, a bankszámlaforgalmi adatok, a lefoglalások eredménye, továbbá leplezett eszközök alkalmazásával kinyert információk támasztják alá.

Kapcsolódó
Hvg: őrizetbe vették a biztonsági piac egyik fontos alakját, akinek neve a Borkai-ügyben is felbukkant
A portál szerint a többek közt futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert Tóth Csabát hétfő hajnalban fogták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik