Belföld

Már dübörög a nyelvvizsgavizsgálat Karácsony ügyében

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A főpolgármester elleni nyelvtudásharc folytatódik, méghozzá Karácsony alma materében.

Mint korábban beszámoltunk róla a Magyar Nemzet cikke alapján, az Oktatási Hivatal felkérte a Budapesti Corvinus Egyetemet Karácsony Gergely korábbi adjuntusi alkalmazásának kivizsgálására. A kormánymédia hetek óta ül a témán, hogy a főpolgármester nyelvtudása mennyire elégtelen. A mostani fordulat azután állt elő, hogy a Nemzet megírta, az egyetem 2008-18 között nyelvvizsga-kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához (ezt 2008-12 között látta el) pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna.

Karácsonynak az eddig ismert információk szerint azonban csak egy lektorátusi igazolása volt a nyelvtudásáról akkor. Az ATV.hu most arról ír, ennek kivizsgálását el is kezdte a Corvinus, az intézmény a kövektkezőket közölte a tévécsatorna hírportáljával, meg nem nevezve a vizsgált személyt:

az Oktatási Hivatal hivatalból ellenőrzést folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen 2004. január 1-től közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban, tanársegéd és adjunktus munkakörben foglalkoztatott oktatókkal kapcsolatos foglalkoztatási rendelkezések betartása tárgyában.

Az egyetem közölte még, mindenben segíti az Oktatási Hivatal vizsgálatát, amiről annak lezártáig nem áll módjukban nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik