Belföld

Magyar Nemzet: Az Oktatási Hivatal a Corvinushoz fordult Karácsony nyelvvizsgája ügyében

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az Oktatási Hivatal (OH) még a mai napon felveszi a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel és felkéri az ügy kivizsgálására – írja a Magyar Nemzet a hivataltól kapott válasz alapján. Az ügy pedig az, hogy a Magyar Nemzet szerint a Corvinus egyetem doktori szabályzata szerint abban az időben, amikor Karácsony Gergely náluk dolgozott, nyelvvizsga kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna. Karácsonynak az eddig ismert információk szerint azonban csak egy lektorátusi igazolása volt a nyelvtudásáról akkor.

Az OH az ügyben azt hangsúlyozta, hogy a Corvinus, mint munkáltató alkalmazta Karácsony Gergelyt abban az időben (vagyis 2004 és 2008 között tanársegédként). Hozzátették: a nemzeti felsőoktatási törvény szabályai alapján az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzést indíthat a felsőoktatási intézmény működése jogszerűségének a vizsgálatára.

A Magyar Nemzet szerint nemcsak a tanársegédi munkavállalás jogszerűsége problémás, hanem a 2008 és 2012 közötti időszaké is, amikor Karácsony a két idegen nyelv ismeretét megkövetelő adjunktusi feladatokat látta el. Karácsony Gergely, de a Corvinus sem reagált a lapnak a cikkel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik