Belföld

Ifjú Fradi-focista vezette céggel kötött különös szerződést Pócsmegyer

Országomért.hu
Országomért.hu
Cégvezetéstől eltiltott tag, kétes referenciák és egy ellenszolgáltatás nélkül elnyert keretszerződés borzolják a pócsmegyeriek idegeit.

Pócsmegyeren fura önkormányzati testületi ülést tartottak tavaly októberben. Azért volt fura, mert többek közt azt tárgyalták meg, megállapodást kössön-e a falu a természeti adottságait, értékeit, hagyományait, arculatképét és a klímavédelmet figyelembe vevő közfeladat ellátásáról a Földemért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel. Még furább, hogy a 2020 májusának végén alakult cég a megkötött keretmegállapodás értelmében nem kér ellenszolgáltatást – írja az Átlátszó.

A Földemért Kft. „Klímaváltozás hatásai a társadalom szintjén hatékony élet és fenntarthatóság a 21. században” című projektjében vállalta, hogy ellátja az alábbi feladatokat: klímavédelem, környezettudatos életmód, szelektív hulladékgyűjtésre nevelés, kulturális tevékenység, képzés, ismertető előadások szervezése, kiadványok terjesztése.

A céget a 20 éves Szabó Levente Géza ügyvezeti, aki a Ferencváros második számú csapatában focizik. Róla a cég honlapja azt írja, „kiterjedt kapcsolatrendszerrel és nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, korábban Németországban folytatta tanulmányait, szerzett gyakorlatot és lett elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a klímatudatos életmódnak”. A vállalkozásnak amúgy háromtagú kuratóriuma volt novemberig, amiben Enyingi Tibor bio- mezőgazdasági és gazdálkodási szakértő, feltaláló, Schwarz Gábor nemzetközi digitális üzletfejlesztési- és oktatási szakember és Hauser Barbara nemzetközi coach, tréner voltak tagok (utóbbi már nem az).

Enyingi nevével kapcsolatban több kétes ügy is felmerült, több felszámolás alatt lévő cégben volt érintett, egyet kényszertöröltek, őt 2023-ig eltiltották a cégvezetéstől. Egy biogáz erőmű megépítésére is kapott egy cégével 497 millió forintos EU-s támogatást, de ez a mai napi nem üzemel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vizsgálatot is kezdeményezett emiatt.

A Földemért Nonprofit Kft. tulajdonosa az Országomért.hu és a Hazámért.hu weboldalaknak is, azonban ezeken szinte semmi érdemleges információ nincs. Ami van, azok közül sok engedély nélkül átemelt szöveg. A cég referenciái is fel vannak tüntetve az oldalakon, de ezek vagy általánosak, vagy magára az oldalra mutatnak. A Földemért Kft. mindezek tetejébe negatív információval is rendelkezik, még nem nyújtották be az áfa-bevallásukat.

Ekkor jött be a történetbe Kenyeres Péter, aki jegyzi a közfeladat ellátásáról szóló megállapodást mint a Földemért Kft. meghatalmazott képviselője, másrészt egy ingatlanvásárlás kapcsán is felemerült a neve a közelmúltban. Érdekesség még, hogy Kenyeres 2021 decemberéig el van tiltva a cégvezetéstől. A megkeresésekre sem a Földemért Kft., sem a polgármester, Németh Miklós nem reagált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik