Belföld

Lebukott a működésképtelen videokártyákkal üzletelő férfi

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály többrendbeli csalás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  indított nyomozást egy 36 éves pócsmegyeri férfi ellen.

T. György egy számítástechnikai eszközöket hirdető weboldalon több alkalommal hibátlan állapotú videókártyákat kínált eladásra,  próba-, illetve visszavásárlási garanciával. A hirdetésre jelentkezőkkel telefonos egyeztetést követően személyesen találkozott, és a vételár fejében átadta részükre az árut. A vásárlók azonban a kártyák kipróbálása után észlelték, hogy azok nem működnek, továbbá a garanciát sem tudták érvényesíteni, mivel a garanciajegyekről kiderült, hogy hamisítványok. Az eladó ezt követően a megadott telefonszámon elérhetetlenné vált.

A kibernyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd szerda hajnalban kutatást tartottak az otthonában, ahol számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A férfi az előállítását követő gyanúsítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik