Belföld

Beer Miklós: Orbán a Hősök terén találkozhat Ferenc pápával

Bielik István / 24.hu-
Bielik István / 24.hu-
A nyugalmazott püspök szerint már az nagy dolog, hogy az egyházfő eljön Budapestre.

Orbán Viktor a Hősök terén, szeptember 12-én, a Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus zárónapján, a mise után találkozhat Ferenc pápával. A Klubrádiónak Beer Miklós azt mondta, azt feltételezi, ott a katolikus egyházfő kezet fog a miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel.

A nyugalmazott váci megyéspüspök szerint nem kell politikai felhangokat keresni a látogatásban. Annak kell örülni, hogy eljön a pápa. Beer Miklós azt mondta, nagyon nagy dolog, hogy Ferenc pápa eljön és misét mond, pápák nem szoktak elmenni eucharisztikus kongresszusokra.

Eleve szó sem volt állami, protokolláris fogadásokról, az egyházfő a katolikus egyház rendezvényére érkezik. A sajtóhírek azt feszegetik, a pápa miért nem megy államfői, kormányfői fogadásra, de szerinte nem szabad politikai felhangot adni a látogatásnak, el kell fogadni, hogy Ferenc pápa a kongresszusra jön, mert fontos neki vallási, egyházi szempontból.

Kapcsolódó
Beer Miklós: Isten nem egy forgalomirányító
„Hiteles vallás nem engedheti meg az erőszakot, a gyilkolást.”

A Szentszék sajtóhivatala korábban annyit közölt a Népszavával, hogy jelenleg nem állnak rendelkezésre részletes információk Ferenc pápa budapesti látogatásával kapcsolatban. A program akkortól hivatalos, ha megjelenik a Szentszék honlapján.

Kapcsolódó
Szél Bernadett: A Fidesznek külön bugyor jár az alvilágban azért, amit Ferenc pápával tesz
A független képviselő nagyon felháborodott, szekunder szégyent érez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik