Belföld

Felvernék az aszfaltot a Batthyány téren, Vitézy az utazókat félti

V. Naszályi Márta polgármester / Facebook
V. Naszályi Márta polgármester / Facebook
Az I. kerület a Mi Batyinkat hozná létre a téren, Vitézy az átutazók érdekeit nézi.

Tavaly nyáron a Mi Batyink részvételi tervezés keretében dolgoztuk ki, hogy milyennek is szeretnék a kerületben élők a Batthyány teret. Ennek egyik fontos eleme, hogy ne járjanak körbe a buszok és ne parkoljanak a téren, kitakarva ezzel a Duna-parti panorámát.

Ezt V. Naszályi Márta várkerületi polgármester írta ki Facebook-oldalára amiatt, mert az I. kerület átszabja a BKK-val közösen a Batthyány teret – írja a Telex. A fő változás az lesz, hogy a Dunával párhuzamos buszos szervizutakon megszűnik a buszok parkolása. A Fő utcához közeli, azzal párhuzamos szervizutat meg is szüntetik, a teret parkosítják, új utcabútorokat helyeznek ki. A BKK által készített térkép szerint a rakpartról a térre való balra kanyarodás lehetősége is megszűnik.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója is online reagált minderre (de V. Naszályi Facebook-oldalán is kommentelt). Szerinte nem kéne a kerületi részérdekeknek alárendelni egy Buda egészének szintjén fontos közlekedési csomópontot. Hisz ahol feljön a mozgólépcső, ott lehet a leggyorsabban átszállni a 11-es buszra. Szerinte a lépés az I. kerület részéről érthető, de a BKK részéről kevésbé, hisz nem veszi figyelembe a II., III., XII. kerületek felé átszállók érdekeit.

A Telex megjegyzi, hamarosan alaposan átépítik amúgy is a Batthyány teret, a szentendrei HÉV átépítése miatt az aluljárót is fazonírozzák majd, no meg leszigetelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik