Belföld

Sokkal súlyosabb büntetést kaptak a 94 éves pocsaji nő kegyetlen gyilkosai

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt a Debreceni Ítélőtábla azt a két férfit, akik fiatalkorú társukkal úgy megvertek egy 94 éves asszonyt Pocsajon, hogy az belehalt a sérüléseibe.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy B. Gy. a korábbi 25 helyett 35 év múlva, míg L. T. 20 helyett 25 év múlva bocsátható leghamarabb szabadságra feltételesen. A tippet adó társuk még csak  17 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor, őt jogerősen is 14 év fiatalkorúak börtönére ítélték.

A két felnőttkorú és a fiatalkorú vádlott közeli rokonok. Az ominózus tavaly nyári napon mindannyian szeszes italt fogyasztottak. Késő este a kamaszfiú elmondta a társainak, hogy látott a településen egy idős asszonyt, aki aranygyűrűt viselt, majd rávette őket arra, hogy szerezzék meg az asszony gyűrűjét és egyéb értéktárgyait.

Éjfél körül közösen megállapodtak a bűncselekmény elkövetésében. Az idősebb férfi három maszkot készített, majd magához vett egy feszítővasat és egy pár gumikesztyűt. Hajnalban megjelentek az asszony házánál, majd a kerítésen mindhárman beugrottak az udvarra. A közeli teraszajtón a leengedett redőnyt kézzel feltolták, majd a teraszajtót közös erővel benyomva behatoltak az épületbe.

A férfiak a ház valamennyi helyiségében értékek után kutattak, azonban nem találtak semmit. Rövid idő elteltével úgy döntöttek, hogy bemennek az asszony lakószobájába, megszerzik a nála lévő aranygyűrűt és egyéb értéktárgyakat. Az idős asszony a zajra felébredt, feléjük indult, ekkor a kamasz ököllel fejen ütötte, ettől a nő a földre rogyott. A fiatal ekkor megrugdosta a földön fekvő asszonyt, az ujján lévő két aranygyűrűt lehúzta és eltette.

Az elkövetők átkutatták az asszony szobáját, majd a kamasz eltette az idős nő pénztárcáját a benne lévő 1.500 forinttal. Ezután az elkövetők észlelték, hogy az asszony még életben van, ezért az idősebb és a fiatalkorú támadó visszament hozzá, s közösen tovább ütötték és rugdosták. Végül a teraszajtón át távoztak az épületből és elhagyták az ingatlant.

Az asszony a gyors és szakszerű egészségügyi ellátás ellenére pár héttel később meghalt. A három támadó részben elismerte a bűnösségét, de azt vitatták, hogy melyikük hányszor és hogyan ütött. Egyikük védője pedig azzal védekezett, hogy a bántalmazott idős asszony a kórházi fertőzésbe halhatott bele.

B. Gy. az utolsó szó jogán is vitatta a szakértők megállapításait, s azt mondta, megbánta és sajnálja a történteket. A szintén életfogytiglanra ítélt L. T. pedig azt állította, hogy nem ölni mentek és nem követett el bűncselekményt. A tippadó pedig azt taglalta, hogy a javítóban, majd megjavul. 

A tanácsot nem hatották meg a kegyetlen gyilkosok szavai, mert B. Gy tíz, míg a másik felnőttkorú elkövetőnek öt évvel emelték a feltételes szabadlábra való helyezés időpontját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik