Belföld

Hét és fél évet kapott a házaspár halálát okozó karancslapujtői fiú

police.hu
police.hu

Hét és fél év börtönre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a 17 éves fiút, aki tavaly augusztusban megszökött az aszódi javítóintézetből, majd novemberben drogok és nyugtatók hatása alatt okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet. A salgótarjáni tragédiában egy idős házaspár vesztette az életét.

A kamasz Karancslapujtőn egy ház előtt beindított egy rossz műszaki állapotú, lapos gumiabroncsú személyautót, és azzal Salgótarjánba indult. A korábban elfogyasztott pszichoaktív anyagoktól és erős nyugtatóktól bódult állapotban vezette a járművet, amivel hajnalban a megyeszékhelyen egy parkoló autónak ütközött, majd reggel a 21-es főúton, Salgótarján lakott területén kívül két ember halálát okozta.

110-115 kilométer/órás sebességgel haladt be egy kanyarba, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan érkező, idős férfi által vezetett gépkocsival. Az ütközés következében a férfi és mellette ülő felesége a helyszínen meghalt, a fiatal könnyebben sérült.

A fiatal teljes körű beismerő vallomást tett már az előkészítő ülésen és a bíróság azonnal döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondták ki bűnösnek a fiút, és ezért az ügyben kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik