Belföld koronavírus

Bezárták a kiskunhalasi járványkórházat

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

Az operatív törzs május 19-ei ülésén döntött arról, hogy a kiskunhalasi mobil járványkórház május 31-től bezár – válaszolta meg a 24.hu erre vonatkozó kérdését Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a betegellátási feladatok csökkenése nem tette szükségessé a kórház további üzemeltetést, ezért május 31-ével bezárták az intézményt, ahol csak koronavírus-fertőzött betegeket láttak el. Ez egy olyan tartaléka az egészségügyi rendszernek, ami azonnal bevethető – fűzte hozzá a tárcavezető.

A koronavírus-fertőzöttek ellátására kialakított mobil kórházat két és fél hét alatt húzták fel tavaly áprilisban. Akkor a kormány Facebook-oldalán megjelent videóban azt állították, ez Európa legmodernebb mobil járványkórháza, amit rekordidő alatt építtetek fel a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén.

A mobil járványkórház 150 férőhelyes volt,  és 40 ágyas intenzív részleg működött benne. Az intenzív részleg kapcitását bővíteni 32 monitorizált ággyal lehetett bővíteni.

A járványkórházban a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik