Belföld

Két évet kapott a villamoson maszturbáló férfi

Két év letöltendő börtönre, és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék jogerősen azt a többrendbeli szeméremsértéssel vádolt férfit, aki maszturbált a debreceni villamoson, és rendszeresen nőknek mutogatta magát.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését a büntetőeljárás során, a tagadó vallomását azonban egyértelműen cáfolták a sértettek vallomásai, a kamerafelvételek és a fényképfelvételek.

A 23 éves férfi bő másfél évvel ezelőtt a debreceni Csapó utca és Liszt Ferenc utca kereszteződésében tartózkodott, ahol elsétált a közelében egy nő. A szatír a nő után ment, majd hangosan obszcén, szeméremsértő kijelentést tett, majd megfogta a saját nemi szervét és elkezdte kigombolni a nadrágját. A cselekedetét csak azért hagyta abba, mert rászólt egy férfi, aki éppen arra sétált.

Ugyanezen az este a Csapó utcán szemelt ki magának egy nőt, majd azonnal magához is nyúlt. A nő megijedt, amikor észrevette a maszturbáló férfit, és elszaladt. A férfi tavaly januárban a 2-es villamoson utazott, amikor a járműre felszállt egy nő.

A férfi leült a nő közelében lévő ülések egyikére, majd a nadrágján keresztül megfogta a nemi szervét. A nő ezt látva átült egy másik ülésre, azonban a férfi követte őt és továbbra is szeméremsértő módon viselkedett. Mutogatni kezdte magát, majd önkielégítést végzett.

Pár nappal később egy utcán sétáló nőnek mutogatta a nemi szervét. A nő gyorsan a gépkocsijához szaladt és elhajtott a helyszínről. Tavaly márciusban szintén kiszemelt magának egy nőt a 2-es villamoson. A módszer ugyanaz volt, meglátta a járműre felszálló lányt, leült a közelében lévő ülések egyikére, és kielégítette magát. Mind az öt nő magánindítványt terjesztett elő a szeméremsértés miatt.

A másodfokon eljáró büntetőtanács elnöke, Kovácsné Kereszti Réka súlyosító körülményt értékelte a büntetés kiszabása során a többszörös halmazatot és az elkövető visszaesői minőségén túli büntetett előéletét is. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi kóros elmeállapotú, ami enyhe fokban korlátozta a cselekménye társadalomra való veszélyességének felismerésében és az annak megfelelő magatartás kialakításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik