Belföld

Tíz évet kapott az élettársát megfojtó és elásó albertirsai gyilkos

police.hu
police.hu

Tíz év börtönre, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt az albertirsai férfit, aki 2019 augusztusában egy zsineggel megfojtotta az élettársát, majd elásta a pincében azért, mert el akarta hagyni.

Az 57 éves P. Zoltán fél évvel a brutális gyilkosság előtt ismerkedett meg a hétgyermekes édesanyával. Abban állapodtak meg, hogy a férfi dolgozik, a nő pedig otthon marad és a háztartást vezeti. Bár a férfi számos ajándékkal elhalmozta a nőt, a beteges féltékenysége miatt hamar zátonyra futott a kapcsolatuk.

A nő eltűnését a nő lánya jelentette be a rendőrségen. Azt mondta a nyomozóknak, hogy az anyja két nappal korábban egy üzenetet küldött neki a mobiljáról, amiben azt írta, hogy elutazik, de még nem tudja, hogy pontosan hova és mennyi ideig fog ott tartózkodni. Az üzenetét pedig csak annyival zárta, hogy majd jelentkezik.

Kapcsolódó
Hónapokig egy asztalnál evett megölt élettársa gyerekeivel az albertirsai gyilkos
Áldozata lányára akarta kenni a gyilkosságot az elkövető.

A lány számára gyanús lett az sms, mivel anyját nem olyannak ismerte meg, aki így cselekedne egy sorsfordító kérdésben. A rossz érzése pedig tovább erősödött amikor az anyukája otthonában azt látta, hogy nő mindenét hátrahagyta, ruhák, csomagok, iratok és pénz nélkül távozott. A nyomozók gyorsan kiderítették, hogy az élettársa, P. Zoltán látta utoljára élve az asszonyt.

Kiderült, hogy P. Zoltán gyakorlatilag teljesen kisajátította a nőt. Anyagi biztonságot teremtett ugyan neki, cserébe azonban azt követelte tőle, hogy szakítsa meg kapcsolatát mindenkivel, s azt sem engedte meg neki, hogy elmenjen dolgozni. A férfi folyamatosan ellentmondásokba keveredett a kihallgatásai során, és a hazugságvizsgálaton is megbukott.

police.hu

Kiderült, hogy ominózus augusztus 10-e éjszakáját elvált feleségénél töltötte a férfi, noha ilyet korábban a környezete ismeretei alapján soha nem tett. Ez alapján pedig az is teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy valaminek történnie kellett aznap, hogy a férfi nem akart a házban maradni. Az asszony holttestét végül a pár lakóhelyével szomszédos, szintén a P. Zoltán tulajdonát képező telek pincéjében találta meg a tetemkereső kutya.

P. Zoltán végül beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a szóban forgó reggelen meghallott egy telefonbeszélgetést, amiben párja épp arról beszélt a lányának, hogy el fogja őt hagyni. Nem tudta feldolgozni a hallottakat, ezért egy zsineggel a nő mögé került, majd megfojtotta. A testet átvonszolta a szomszédos, lakatlan ingatlanba, majd elásta a pincében.

A szakértői vélemény szerint P. Zoltán beszámítható volt és tudatzavarban sem szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor. A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi büntetlen előéletű és a gyilkosságot eshetőleges szándékkal követte el, s megbánó magatartást tanúsított az eljárás során. Az ítéletet P. Zoltán és a védője is tudomásul vette, de az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik