Belföld

Pikó András a lakástörvény-fordulatról: Tartsuk szárazon a puskaport, mert a kisebb lopás is lopás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Csak az ellenállás, csak a tiltakozás vezet eredményre.

Így reagált Pikó András józsefvárosi polgármester arra a hírre, hogy a kormány kihátrált a lakástörvény eredetileg benyújtott módosítója mögül.

Mint posztjában fogalmazott, a lakástörvényben elért fordulat polgármesterek és civilek egyöntetű tiltakozásának az eredménye.

Természetes, hogy örülünk, és a módosítást a civilek és a polgármesterek győzelmének tartjuk. Példát mutattunk, hogy lehet bal- és jobboldali polgármestereknek, szakmának és civileknek összefogni. A kormány lépése azt is mutatja, hogy a törvényjavaslat mellett felhozott érveik mind hamisak voltak

– fogalmazott.

Hozzátette,

tartsuk szárazon a puskaport, mert a kisebb lopás is lopás. Nem az összes önkormányzatot, csak néhányat csinálnak ki. Nem az összes lakást, csak néhányat játszanak át a haveroknak. Ettől ez még rablás.

Azt is írta, nem csak azért kell továbbra is tiltakozni, mert szolidárisak az érintett kerületek lakóival, az érintett polgármesterekkel, hanem mert ez a közös vagyon újabb dézsmálása.

Elvárjuk, hogy a kormány valamennyi érintett kerület polgármesterével tárgyaljon a lakástörvényről és általában a lakhatásról, hiszen továbbra sincs kormányzati lakáspolitika. A kormánynak támogatnia kell az önkormányzati bérlakások felújítását és további bérlakások építését

– zárta a bejegyzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik