Belföld

Fekete-Győr András a fideszes várfoglalásról

Momentum Mozgalom / Facebook
Momentum Mozgalom / Facebook
A Momentum elnöke szerint ez a Rogán-féle lakásmaffia módszere.

Fekete-Győr András szerint a Fidesz bukása előtt mindent vinne, ezért adná el töredékáron az önkormányzati bérlakásokat. A fideszes Böröcz László által benyújtott javaslatról a Momentum Mozgalom elnöke Facebook-oldalán azt írta, az alapján

szinte ingyen, akár a teljes ár tizedéért adnák oda az önkormányzati bérlakásokat a bérlőknek.

Szerinte a fideszes törvényjavaslatból egyértelműen következnek az alábbiak:

  • a lakások egy részét a bérlők alól fogják kivásárolni áron alul,
  • a (fideszes) befektetők az ár töredékét felajánlják készpénzben a bérlőknek, ha azok megveszik a lakást az önkormányzattól, és továbbadják nekik,
  • a bérlők drágább lakhatás után nézhetnek, azt a befektetőktől kapott pénzből csak ideig-óráig tudják finanszírozni.

Fekete-Győr András azt írta, jól kipróbált módszer ez:

a Rogán-féle lakásmaffia pont így fosztotta ki a Belvárost, ezt terjesztik ki most országos szintre, elsősorban a Várnegyed lakásaira.

Az ellenzéki politikus a lehető legcinikusabb érvelésnek nevezi Böröcz László indoklását, amely szerint így a „magyar családok minél szélesebb körben szerezhetnek lakástulajdont”. Ez szerinte valójában a „fideszes politikusok és strómanjaik családjait jelenti”.

Kapcsolódó
Bayer, Rákay és Palkovics is óriási kedvezménnyel vehetné meg az önkormányzati lakását a Várban
Törvénymódosítást nyújtott be a Fidesz, amelynek értelmében megvehetnék a lakók a budai Vár műemléki épületeiben lévő önkormányzati lakásokat. Azok is részesülnének a kedvezményekből, akik nemrég szereztek ott lakást.

A bérlakások felvásárlása a lakhatási válságot is súlyosbítja, csak azért, hogy a Fidesz 2022-es bukása előtt saját holdudvarát juttassa drága ingatlanokhoz.

Tényleg semmi, még a rászoruló családok otthonainak feláldozása sem drága nekik, ha a közvagyon kilopásáról van szó

– írta a Momentum miniszterelnök-jelöltje, aki azt ígérte, a kormányváltás után jogállami eszközökkel felelősségre vonják a magyar állam kifosztóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik