Belföld

Hat budapesti nőt támadott meg egy 16 éves táskakitépő fiú – videó

Police.hu
Police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 16 éves fiúval szemben, aki több budapesti nőt is kirabolt a társaival. A fiú tavaly októberben egy hazafelé tartó 42 éves nő kezéből tépte ki a táskáját, majd ököllel arcon ütötte, miközben két társa a közelben figyelt.

A nő a földre esett és rövid időre elvesztette eszméletét. A feltételezett elkövető elmenekült, de a rendőrök a kamerafelvételek alapján hamar azonosították és elfogták. Kiderült, hogy nem ez volt a fiatal első ilyen ügye. A rablást megelőzően tavaly május óta további öt alkalommal tépte ki a nők kezéből vagy válláról az okmányokat, pénzt és más értékeket tartalmazó táskáikat.

A 16 éves fiút rablás, okirattal visszaélés vétség, kétrendbeli lopás bűntett, háromrendbeli lopás vétség, valamint csalás kísérletével gyanúsították meg, melyeket részben elismert. A bíróság elrendelte letartóztatását, később pedig bűnügyi felügyeletét, mely alapján lakóhelyét kizárólag engedéllyel hagyhatja el. A bűncselekményben részt vevő másik két fiatalt bűnsegédként elkövetett rablás miatt hallgatták ki, egyiküket bűnpártolással is gyanúsítják.

A XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik