Belföld

Meghirdették a járvány utáni időszak első Fidesz-ellenes tüntetését

Június 5-ére hirdetett tüntetést a Hősök terére a Diákvárosért, a Fidesz ellen Jámbor András, a Szikra Mozgalom VIII-IX. kerületi képviselőjelöltje, a Mérce korábbi főszerkesztője, az ellenzéki előválasztás egyik indulója a budapesti 6. választókerületben.

A szervezők az eseményre meghívták az ellenzéki pártokat és civil szervezeteket is, hogy közösen fejezhessék ki együtt a véleményüket a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával kapcsolatban.

Az esemény célja Jáborék megfogalmazásában:

Az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak egy vadászkiállításra és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat. Azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye, amiről a kormány végig hazudott. Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba. Sok ügy miatt tiltakozhattunk volna eddig is, most viszont az utcán a helyünk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik