Belföld

„Vedd észre nem vagy honfoglaló tatár, a kerítés nem jelkép, az a telekhatár” – üzente, jött is a szomszéd acélrúddal

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki acélrúddal tett pontot a szomszédjával kialakult telekvita végére.

A két férfi finoman szólva sem szívlelte egymást. Már korábban is voltak nézeteltérések közöttük az ingatlantulajdonukat elválasztó telekhatár miatt. A sértett egy idő után úgy döntött, hogy a két ingatlant elválasztó, 2,5 méter magas kerítésre egy figyelemfelhívó papírdarabot ragaszt ki az alábbi szöveggel: „Vedd észre nem vagy honfoglaló tatár, a kerítés nem jelkép, az a telekhatár”.

A szomszédja nem fogadta kitörő örömmel a neki szánt üzenetet, s egy kampós végű acélpálcával gyorsan el is távolította a kerítés felé eső részéről. Az ebből adódó hanghatásokra felfigyelt a férfi, aki egy létrára felmászva átszólt a kerítés túloldalán ügyködő szomszédjának, melyet rövid időn belül ismét heves vita követett.

Az ennek során egyre indulatosabbá váló férfi a nála lévő eszközzel közepes erővel többször is a másik férfi keze felé ütött, és az egyik  csapás célba is ért. Az utolsó ütés során a papírt kifüggesztő férfinek sikerült megfognia a kampós végű pálcát, azonban az idős férfi egy határozott mozdulattal kihúzta azt a kezéből.

A vita során a bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű kézsérüléseket szenvedett, azonban a támadott testtájékra és az elkövetés eszközére figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár nyolc napon túli csonttöréssel járó sérülés reális lehetősége.

Az Egri Járási Ügyészség pénzbüntetést kért az agresszív férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik