Belföld

„Majd akkor fogok megnyugodni, ha kivégeztelek!”

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a lőfegyverrel visszaélés miatt már korábban is elítélt 70 éves férfival szemben, aki többször is légpuskával, valamint riasztófegyverrel fenyegette a gyalogosokat Veszprémben.

Az ittas férfi tavaly nyáron két járdán beszélgető tizenéves fiatalt szólított meg, majd garázsából egy céltávcsővel felszerelt légpuskát hozott ki, melyet az egyikük fejéhez tartott és elzavarta őket. A menekülő tinik a közeli fák mögött rejtőztek el, de még hallották, ahogy a férfi előbb a légpuskával, majd egy gáz-riasztópisztollyal is a levegőbe lő.

A vádlott tavaly október végén egy gyalogosan közlekedő férfit szemelt ki, akit két alkalommal is életveszélyesen megfenyegetett. Első esetben a derekán lévő pisztolytáskából elővett egy forgótáras pisztolynak látszó tárgyat, melynek csövét a járókelő feje felé tartotta.

A férfi igyekezett nyugtatni a fenyegetőző elkövetőt, aki erre azt felelte, hogy „Majd akkor fogok megnyugodni, ha kivégeztelek!”. A két férfi másnap délelőtt ugyanott találkozott, amikor az elkövető a pisztolytáskájához érintve kezét, fejbelövéssel fenyegette meg az otthonához tartó gyalogost.

ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a férfi elvált, azonban a vele továbbra is egy lakásban élő volt házastársát évek óta folyamatosan félelemben tartva azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát, s baltával széthasítja a fejét. Egy alkalommal pedig rá is fegyvert fogott, de emellett rendszeresen becsmérelte, szidalmazta a nőt.

A férfi lakásán a nyomozó hatóság számos fegyvert és fegyveralkatrészt foglalt le, amelyek között egy lőfegyver is volt. Az elkövető jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a bíróság által kijelölt lakást nem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik a hatóságok.

Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdasággal, lőfegyverrel visszaéléssel, többrendbeli zaklatással és kapcsolati erőszak elkövetésével is vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint a 400 ezer forintot is meghaladó bűnügyi költség megfizetésére kötelezésére tett indítványt. Az ügyészség emellett indítványozta a férfitól lefoglalt lőfegyver, illetve valamennyi egyéb fegyver, fegyveralkatrész elkobzását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik