Belföld

Éjjel készenléti rendőrök vették körbe Jakab Pétert

„Az igazságot elhallgattatni, nem lehet!” – mindössze ennyit írt éjjel feltöltött Facebook-videójához Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje.

A videón a pesti alsó rakparton látható Jakab, amint több készenléti rendőr társaságában vár valamire. A Jobbik elnöke részleteket ígért későbbre. Megkerestük az ORFK-t, hogy megtudjuk, miért került sor rendőri intézkedésre a politikussal szemben, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítünk!

Reggel 9 órakor Jakab Péter elárulta, miért intézkedtek ellene: egy üzenetet vetített a Parlament falára. Erről bővebben itt olvashat.

 

Kora délután pedig befutott az ORFK válasza is, eszerint az Országgyűlési Őrség május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetített az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. A rendőri intézkedés az igazoltást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről. A Készenléti Rendőrség a rendőri „jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak” – írta megkeresésünkre az ORFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik