Belföld

Jakab Péter: Orbán Viktornál nincs nagyobb büntetés

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Jobbik elnöke biztos abban, hogy a leficsúrozott Kövér László újra megbírságolja.

A Jobbik elnöke, frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje a Blikknek azt mondta, hétfőn a parlamentben, amikor leficsúrozta a fideszes politikusokat és Kövér László házelnököt, csak azt tette, amit az igazságérzete diktált. Jakab Péter szerint mindig ezt teszi, még akkor is,

ha ez rendszeresen kiveri a biztosítékot a hajbókoláshoz és hazudozáshoz szokott Kövér Lászlónál. (…) Ha az igazság és a hazugság találkozik, ott általában balhé van.

Az valójában nem lepte meg, hogy a házelnök kikapcsolta a mikrofonját, sokszor megtette már.

Kettejük konfliktusáról az ellenzéki politikus azt mondta, a fideszes házelnök egyre érzékenyebb az igaz szóra, már nem tudni, hol van nála a határ, ráadásul míg Kövér László őt lebüdösbunkózhatja, ahogy már meg is tette, ő nem ficsúrozhatja le. A Jobbik politikusa biztos abban, újabb büntetést kap Kövér Lászlótól.

Bár Orbán Viktornál nagyobb büntetés nincs.

Jakab Péter tavaly októberben 4,4 millió forintos bírságot kapott Kövér Lászlótól, amikor egy zsák krumplit akart átadni Orbán Viktonak. Ez addig számított rekordnak, míg a fideszes házelnök meg nem büntette 8,2 millió forintra Tordai Bencét, a Párbeszéd politikusát.

Kapcsolódó
Jakab Péter: „Hiába nem áll kényszerkezelés alatt egy közjogi méltóság, attól még mutathatja az őrület jeleit”
Dömötör Csaba: a Jobbik a hatalomért fel akart kapaszkodni „az őszödi szemkilövető hátára, de végül a Gyurcsány-paktum gyomrában” végezte. Írások a parlamentből. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik