Belföld

Azt állítja a hároméves unokaöccsét derítőbe fojtó fiú, hogy otthon sem volt, amikor történt az eset

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt 13 éves fiúnak a pere, aki szennyvízaknába dobta a hároméves unokaöccsét Taktaharkányban.

Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a fiú tagadta a bűnösségét az előkészítő ülésen és azt mondta, hogy nem követhette el a bűncselekményt, mert otthon sem volt akkor, amikor az eset történt. Hozzátette, az ügyészség a 13 éves fiúra kiszabható legsúlyosabb büntetést, négy év javítóintézeti nevelés kiszabását kérte.

A fiú az édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt egy taktaharkányi családi házban. Az ominózus napon szülői felügyelet nélkül játszott a kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel. A gyermekek között volt a hároméves unokaöccse is.

A 13 éves fiú féltékeny volt rá, mert amíg neki a kukákhoz kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig a többi gyerekről rendesen gondoskodtak, és mindent megkaptak. A tini játék közben levette az  udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd bedobta az unokaöccsét a fekáliával teli derítőbe, aztán visszarakta a tetőt, és egy biztosító követ tett rá, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a házba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét. A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik. Az ügyészség négy év javítóintézeti nevelést kért a fiúra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik