Belföld

Karácsony: A Fidesz-javaslat nem a bérlőknek, a lakásmaffiának kedvez

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ha kell az Alkotmánybírósághoz fordulnak a bérlakásokra vonatkozó szabályozás módosítása miatt.

Több ellenzéki politikus után Karácsony Gergely is bírálta azt a fideszes törvényjavaslatot, amely szerint valós értékük töredékéért kellene eladni az önkormányzati bérlakásokat. A főpolgármester Facebook-oldalán arról írt, hogy milyen emberi drámákhoz vezethet, ha elfogynak az önkormányzati bérlakások.

Felidézte, hogy zuglói polgármester volt, amikor civil barátai hívták egy kerületi kilakoltatáshoz. Egy idős, beteg házaspár a lakásmaffia áldozata lett. Már az öngyilkosságot fontolgatták, a nyolcadik emeleti ablakból húzták vissza őket, azzal az ígérettel, hogy az önkormányzat segíteni fog. Segítettek, mert akkor még tudtak.

A főpolgármester szerint a jövőben az önkormányzatok nem fognak tudni segíteni, mert szép sorban elfogynak utolsó bérlakásaik is, miközben a nyugdíjas bérlők nevében bárki megszerezheti az általuk bérelt lakást.

Mint írta, a törvényjavaslat néhány ezer bérlőnek méltányolható előnyt jelent, de

igazi nyertesei az ügyeskedők, fideszes csókosok és konkrétan a lakásmaffia lesz. Vesztes pedig az egész ország, mindenki, akinek nem volt olyan szerencséje, hogy önkormányzati bérleményhez jusson és a fél életét le kell dolgoznia azért, hogy méltó lakhatása legyen.

Karácsony Gergely közölte: az ellenzéki polgármesterekkel közösen minden törvényes utat végig fognak azért járni, hogy ezt megakadályozzuk, ha kell Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik