Belföld

Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg Curtis testvérét

police.hu
police.hu

Letartóztatást indítványozott a Fővárosi Főügyészség azokkal a tegnap elfogott férfiakkal szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a felbujtót előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel, az elkövetéssel gyanúsított férfiakat pedig előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta a jelenleg is börtönben lévő 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

Kapcsolódó
Terence Hillt és Ronaldinhót kísérte Curtis gyilkossággal gyanúsított testvére
Egy biztonsági szolgálat tagjaként világhírű sztárok sokasága mellett tűnt fel korábban, most Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsítják.

Az egyik elkövetéssel gyanúsított férfi a rapper Curtis testvére, aki korábban egy biztonsági szolgálatnál dolgozott és világhírű sztárok sokaságát kísérte a budapesti látogatásuk során.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központtal karöltve, kedden nagyszabású akció keretében elfogta a többszörösen minősített emberölés felbujtásával és végrehajtásával gyanúsított három férfit. A labdarúgót helyszínre szállító H. Attilát a rendőrség már korábban gyanúsítottként felelősségre vonta, ő jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést büntetést tölt.

Kapcsolódó
TEK-esek csaptak le hajnalban Katzenbach Imre gyilkosaira, Curtis testvére az egyik gyanúsított
Budapesten és Gyömrőn fogtál el a több, mint egy évtizeddel ezelőtti emberöléssel gyanúsított két férfit és a felbujtójukat.

Az elkövetők hosszabb ideig elkerülték a felelősségre vonást, személyi-egzisztenciális körülményei tisztázatlanok. Emellett a terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezért a főügyészség álláspontja szerint, alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Mindemellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy befolyásolásával vagy megfélemlítésével – megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Fővárosi Főügyészség mindezekre tekintettel letartóztatást indítványozott a három férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik