Belföld

B. Richárd állítja: Nem elmenekülni akart a tömegkarambol után, hanem beverte a fejét és sokkot kapott, letartóztatták

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Letartóztatta a bíróság azt a 29 éves férfit, aki tömegkarambolt okozott csütörtökön Budapesten, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, a repülőtér D portájánál.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal teljesen egyezően, szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a férfi letartóztatását.

B. Richárd a Ferihegyi repülőtérre vezető úton közlekedett Vecsés felől Budapest belváros irányába. A repülőtér D portájánál a férfi sávot váltott, amelynek során nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gyanúsított gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval, majd egy tehergépkocsival is.

Kapcsolódó
Egy ember meghalt, négy megsérült a ferihegyi gyorsforgalmin – fotók
Két embert súlyos, kettőt pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

A négyes karambolban egy ember meghalt, két embert súlyos, további két embert pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba. Az áldozat B. Richárd egyik 39 éves ismerőse volt. A vétkes sofőr segítségnyújtás nélkül lelépett a helyszínről a tragédia után, Pilisen fogták el végül.

A nyomozók halált eredményező közúti baleset gondatlan okozásával, és ötrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg a férfit. Kiderült, hogy B. Richárd nem most kezdte a szakmát a közlekedési szabálysértések terén.

Vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet járművet. Az elmúlt időszakban pedig kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult eljárás vele szemben.

A részleges beismerő vallomást tevő B. Richárd mindezek függvényében egészen különös magyarázattal állt elő a kihallgatása során. Értesüléseink szerint azt mondta, hogy nem elmenekülni akart a helyszínről, hanem csak azért szaladt el, mert beverte a fejét és sokkot kapott. Az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását. A végzés a védelmi fellebbezés miatt nem végleges, de végrehajtható.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék későbbi közleményében azt közölte, hogy B. Richárd szervezetében amfetamin jelenlétét mutatta ki az elfogása során alkalmazott kábítószer-gyorsteszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik