Belföld koronavírus

Becsó Zsolt megmagyarázta, hogyan lehetett a parlamentben kedden, ha posztja szerint karanténban van

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

MI is beszámoltunk róla, hogy bár márciusban megkapta az oltást, elkapta a koronavírust a fideszes Becsó Zsolt, aki enyhébb tünetekkel megúszta a fertőzést. Becsó saját Facebook-oldalán számolt be róla, hogy koronavírus miatt tíz napja karanténban van, a szerdai nap azonban az utolsó az elzártságban.

A Telex azonban észrevette, hogy kedden pedig Becsó szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A lap kérdést küldött a Fidesz-frakció sajtóosztályának, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van. Válaszukban azt írták:

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Becsó ugyanakkor a Facebook-posztjában több helyen is utal arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén. Az első mondatban úgy fogalmaz, hogy „a hatósági házi karantén utolsó napja”, majd a tünetekről is azt írja, hogy „a 10 nap során (…) enyhék voltak”, és azzal zárja, hogy a munkát holnaptól folytatja. Ez alapján tehát ellentmondás van a képviselő bejegyzése és a Fidesz-frakció válasza között.

Frissítünk!

Szemlénk megjelenése után Becsó Zsolt Facebook-oldalán közölte: a mintavétel időpontja 2021.04.27 ( kedd) 15 óra 42 perc volt. „Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor. A karantén május 7-ig tart.” Arra is van magyarázata, hogy Facebook-posztjában miért utalt arra, hogy ma, május 5-én van a karanténja utolsó napja: azt hitte, hogy hatodika van, nem ötödike.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik