Belföld

Kósa Lajos elmagyarázta, hogy mi a baj a kormány vakcinatáblázatával

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos akarata ellenére elmagyarázta, hogy miért félrevezető a kormány vakcinatáblázata – vette észre a 444. A fideszes képviselő a Debrecen Televízióban a „vírusszkeptikusokat” és az ellenzéket bírálta, de végül más értelmet nyertek a mondatai:

„(…) a vírusszkeptikusok felháborítóan primitív statisztikákkal állnak elő. Összeméricskélik a különböző vakcinák hatását anélkül, hogy sztenderdizálnák az adatokat. Hát, az úgy nem mond semmit. Hiszen az egyik típusú oltóanyaggal a 65 év feletti, más krónikus betegséggel is kezelt betegeket oltjuk, a másikkal a 40 év felettieket, akik egészségesek, akkor a két adatbázis nem vethető össze, teljesen nyilvánvaló. Tehát olyan sarlatánságok vannak a baloldali elemzők között…”

Vagyis Kósa Lajos tökéletesen levezette, mi volt a baj a kormány vakcinatáblázatával, amivel azt a megalapozatlan állítást próbálták bizonyítani, hogy „a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után”. Karikó Katalin úgy fogalmazott korábban, hogy fontos adatokat egyszerűen nem közölt a kormány a táblázatában, így az félrevezető.

Kapcsolódó
Karikó Katalin reagált a kormány a kínai vakcinát reklámozó táblázatára
A kutató szerint direkt félrevezetőek a közölt adatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik